Mød guiderne

Guiderne i Gadens Stemmer har alle en unik og barsk livshistorie fra kanten af samfundet, som du bliver budt indenfor i. De har mange forskellige erfaringer inden for socialt udsathed f.eks. hjemløshed, stofmisbrug, kriminalitet og psykiatriske diagnoser. Vores gade er bred! Ud for hver guide kan du læse om de særegne kompetencer, som de har valgt at være offentlige om på vores hjemmeside, på byvandringerne får du hele historien. 

Guiderne har hver især arbejdet ihærdigt med udformning af deres individuelle rute i et kvarter, som har haft særlig betydning for dem. De fortæller om deres eget liv, hver byvandring er derfor forskellig. 

Vi tror på, at virkelige møder mellem mennesker styrker sammenhængskraften i vores samfund, for i mødet fordamper fordomme og forståelse skabes. Kom med os ud i virkeligheden og mød de fantastiske guider – mennesker, som har overlevet Gadens barske vilkår.

Vi har ruter i København, Vejle, Esbjerg og Faxe.
Guidekorpset taler også engelsk og spansk.

KØBENHAVN

Sami

#hjemløshed #stofmisbrug
#alkoholisme #kriminalitet
#systembarn

VESTERBRO // SYDHAVN

Jeg var et barn man ikke kunne nå, jeg blev en teenager man ikke forstod og en voksen, som ikke forstod sig selv” 

Mit navn er Sami, og jeg har prøvet meget – mit liv har ikke altid været nemt, men jeg har bevaret min sorte humor.  

Hvad fortæller jeg om? 

Jeg er vokset op med narko, min far var narkoman og alkoholiker – og min mor blev det. Jeg mistede mine forældre i en tidlig alder, som gjorde at jeg følte mig fortabt og helt alene. Jeg har altid haft meget krudt i røven, og det har ført mig ned ad mørke veje i mit liv. Jeg var kriminel i en meget tidlig alder, og jeg begyndte at ryge smøger, da jeg var 10 år. Så røg jeg hash, så begyndte jeg at smage alkohol, og så var det amfetamin og coke – til sidst metadon. Jeg var ca. 22 år, da jeg startede min “karriere” som hjemløs. Efter mange års svære forhindringer fortæller jeg også, hvordan jeg overlevede og står her i dag.  

Hvorfor fortæller jeg min historie? 

Jeg vil gerne give et indblik i stoffer og afhængighed, så unge mennesker tænker: ”Det skal jeg ikke det der”. Jeg håber også, at unge mennesker vil blive bedre til at sige ting højt, fra mobning, til gruppepres, til stoffer. De skal ikke gå med det selv, ligesom jeg gjorde det. Og så er det også for at blive lyttet til – i meget af mit liv, blev der ikke lyttet til mig – men det gør der nu!

 

Læs med for at opdage, hvad jeg får ud af at være guide hos Gadens Stemmer:

Mia

#stofmisbrug #prostitution

VESTERBRO

Hvad fortæller jeg om? 

Jeg hedder Mia og vil gerne tage jer med rundt på Vesterbro og vise jer hvor jeg skaffede kunder, indtog stoffer og sov i mange år. Jeg voksede op i en familie hvor jeg blev misbrugt, jeg flyttede derfor hjemmefra da jeg kun var 12 år gammel. Det var en hård ungdom, der gjorde at jeg endte på gaden på Vesterbro.  Min hverdag på Vesterbro handlede om at tjene penge på gaden på salg af sex, købe mine stoffer, derefter få lidt søvn på Reden og så op igen og starte forfra. Sådan var mit liv i 15 år.

Hvorfor fortæller jeg min historie? 

Jeg fortæller min historie for at andre kan få et ærligt indblik i hvor råt et liv det er at være i stofmiljøet. Jeg håber at det kan forebygge at nogle unge mennesker ender der. Så fortæller jeg også historien fordi det hjælper mig med at bearbejde nogle af de ting jeg har oplevet.

Jens

#stofmisbrug 
#psykiatriskdiagnose
#systembarn 

VESTERBRO

“Take a walk on the wild side med Jens Rygvind!” 

Mit navn er Jens og tilnavnet Rygvind fik jeg tilbage i 1980’erne, fordi jeg tog en masse speed (amfetamin). 

Hvad fortæller jeg om?  

På min byvandring vil I høre om mine oplevelser som psykiatrisk patient, jeg blev første gang syg som 17-årig. Jeg har været anbragt i familiepensioner og et behandlingskollektiv. Senere i livet blev jeg student og efterfølgende uddannet skolelærer, og det var jeg så i syv år. Jeg troede, at jeg var rask, men det var jeg ikke – jeg fik en angstpsykose, som varede i mere end et år og i dag er jeg førtidspensionist.  

Jeg vil også fortælle om misbrug og om at ændre adfærd. Jeg tror på motion som medicin, jeg har været clean i 10 år og er stadig ved at lære mig selv at kende. 
Via min uddannelse som skolelærer har jeg også historisk viden om Vesterbro, som jeg vil dele med jer på turen. 

Hvorfor fortæller jeg min historie?  

Jeg har diagnosen paranoid skizofreni, og jeg fortæller min historie for at nedbryde stereotyper om diagnosen. Tit får vi de dårlige vaner i teenage-tiden og bringer det med ind i voksen-livet. Hvis jeg kan få nogle til at lade vær med at begynde med rygning og stoffer, så giver mit arbejde mening

Maynard

#hjemløshed #stofmisbrug 
#kriminalitet

VESTERBRO

Hej mit navn er Maynard, og jeg er et medlem af The Red Lake Band of Chippewa Indians. Jeg kom til Danmark i 2001 pga. kærlighed til en kvinde – som jeg i dag er så heldig at kalde for min kone. Før jeg kom til Danmark, boede jeg bl.a. i Californien, Texas og New Mexico.

Fra jeg var 15-25 år var jeg stofmisbruger. Jeg har prøvet at være hjemløs, at sidde i fængsel og at sælge mit blod for at få penge til mit misbrug.  Jeg har lagt det liv bag mig, men erfaringerne vil jeg for altid bære med mig.

Jeg er uddannet socialarbejder, underviser i indfødte amerikaners kultur og arbejder som gartner. Spiritualitet som en livsfilosofi er grundstenen i mit liv. Jeg afholder svedhytte-ceremonier som led i undervisning om at leve et stoffrit liv og holder foredrag for at give tilbage til samfundet, hvor end jeg er i verden.

Vi skal gå på Vesterbro, hvor jeg vil bruge mine egne erfaringer til at fortælle om livet på gaden samt, hvilke store forskelle der er mellem Danmark og USA.

Jeg kan godt snakke dansk, men jeg formulerer mig langt bedre på engelsk. Når I booker en tur med mig, kan I selv tage stilling til, hvilket sprog det skal foregå på.

Michael

#hjemløshed #stofmisbrug

INDRE BY

Jeg hedder Michael. Jeg er 44 år gammel og har siden jeg var ung teenager haft et liv med misbrug, kriminalitet og hjemløshed.

Jeg er stadig stofbruger, men i nedtrapning på metadon.

På min tur fortæller jeg om min barndom og opvækst i Sønderjylland, og en far jeg stort set ikke har set, siden mine forældre blev skilt. Siden jeg var 13 år, har jeg været afhængig af alkohol og stoffer. Da jeg var i starten af tyverne, kom jeg til København, hvor jeg siden har været bruger af stort set alle de hårde stoffer der findes.

Jeg er guide i Gadens Stemmer fordi det er konstruktivt for mit mål om at blive stoffri, at fortælle andre om mit liv og oplyse om hvad stofbrug gør ved dig.

Jeg glæder mig til at vise dig rundt og fortælle om mit liv og byens bagside. På min tur har vi blandt andet stop i Ørstedsparken og Nørreport. Steder som har været en del af mit liv i mange år. Vi gør også stop ved Vor Frue Kirke, hvor jeg finder ro og tro på at jeg med tiden kan få et stoffrit liv.

Morten

#stofmisbrug#alkoholisme
#kriminalitet #ludomani

VESTERBRO

Jeg hedder Morten, er født i 1980 og er narkoman, alkoholiker, hashoman og ludoman. Når jeg definerer mig selv sådan, er det for, at jeg aldrig glemmer, hvad jeg kom fra. Kriminalitet har også fyldt meget i store dele af mit liv.

Jeg er født og opvokset på Vestegnen og har levet et liv på toppen og på bunden.

Min historie er anderledes end de fleste andre guiders hos Gadens Stemmer. Jeg vil vise jer, at afhængighed og kriminalitet kan ske for alle. Jeg kommer fra en helt almindelig dansk familie med masser af kærlighed og har ingen undskyldning for, at det endte, som det gjorde. Skylden er ene og alene min.

Jeg glæder mig til at fortælle jer min historie

John

#stofmisbrug #kriminalitet

 

VESTERBRO

“På dybt vand” 

Hola! Mit navn er John, min mor var spansk og min far var dansk. Som ung havde jeg derfor et mentalt ben i syd og et i nord. Jeg er født i København, men har haft mit gadeliv i Aarhus. Nu er jeg tilbage i min fødeby og vil guide jer igennem mit liv.  

Hvad fortæller jeg om? 

Jeg havde ild i røven som knægt og blev sendt ud og sejle på verdenshavene, og min tid som ung sømand førte mig ud på dybt vand. Første gang jeg prøvede heroin var jeg blot 16 år gammel. Derefter fulgte ca. 20 år med at tage stoffer på gaden – man kan godt kalde mig for en gammel gadedreng! Med stofferne kom kriminaliteten desværre. Jeg fortæller derfor også om, hvordan det er at sidde i fængsel.   

Hvorfor fortæller jeg min historie? 

Jeg kan godt lide at fortælle, jeg får reflekteret over nogle ting, og det får sat mit liv i perspektiv. Jeg synes også, at man kan kalde det folkeoplysning – især når jeg går med unge mennesker. Og ikke mindst: Jeg vil gerne bruge mine mørke oplevelser i livet til noget positivt. 

 

Daniel

 #hjemløshed #stofmisbrug #kriminalitet

CHRISTIANSHAVN

Jeg bliver kaldt ASILIPI af grønlænderne, det betyder ham der går sin vej alene. Det kendetegner mit liv meget godt.

Hej jeg hedder Daniel, jeg er 42 år og er født på Prinsessegade på Christianshavn. Jeg har været hjemløs på gaden i 7 år.

Hvad fortæller jeg om?

At leve som gadedreng fra jeg var helt ung. Jeg har gået på 16 folkeskoler og boet på 15 institutioner. På 8 år. Jeg fortæller om et liv med misbrug og hvor salg af stoffer og andre omsættelige ting var min levevej, indtil jeg en dag fik nok. Jeg forlod mit gamle liv, for et liv på gaden.

Hvorfor fortæller jeg min historie?

Jeg fortæller min historie, da jeg håber den kan være til gavn for andre. Det er nemmere for mig at hjælpe andre end mig selv. I mange år har jeg levet mit liv ved siden af den jeg er, og jeg har måske fundet mig selv allermest ved at hjælpe andre.

 

Steen

#hjemløshed

INDRE BY

“Man kan altid gøre noget, selv om det ser svært ud”  

Goddag mit navn er Steen. Jeg blev hjemløs som ældre efter et almindeligt liv med arbejde, sport og bolig. I dag er jeg stadig hjemløs og bor på et herberg. Jeg drømmer om at få min egen bolig snart.  

Hvad fortæller jeg om?  

Mange tænker nok: “Det sker ikke for mig”. Men min historie viser, at alle kan ende som hjemløse – desværre også helt unge mennesker. På byvandringen fortæller jeg om mit liv på gaden og om hjemløshed generelt.   

Respekt er et kodeord for mig, og jeg håber, at turen giver et mere nuanceret billede af hjemløse, og man får lyst til at se hjemløse i øjnene i stedet for at se igennem dem.   

Hvorfor fortæller jeg min historie?  

Jeg bliver glad, hvis jeg kan være med til, at én mindre ender på gaden, fordi de har hørt min historie og ved, hvad de skal gøre. Det er vigtigt for mig, at man ikke går fra byvandringen med en følelse af magtesløshed, men med håb. For man kan altid gøre noget, selvom det ser svært ud.  

På min tur kan I donere direkte til et værested, som står mit hjerte nær:

Victoria

#stofmisbrug #systembarn

INDRE BY

Når lyset endelig finder vej gennem mørket”  

Jeg hedder Victoria og er midt i tyverne. Jeg var kun 13 år, da jeg startede med stoffer og alkohol. Jeg brugte dem til at slippe væk fra et “hjem” med mange traumer, konflikter og skænderier.  

Hvad fortæller jeg om? 

Konsekvensen af, at jeg startede så tidligt med stoffer, var, at jeg som 15-årig blev sendt til en plejefamilie i Spanien. Dette blev starten på at være et systembarn med fejlanbringelser, bureaukrati, hjemløshed, prostitution, massivt misbrug og en familie i opløsning. Stofferne har i den grad styret mig liv.  Jeg har haft mange stofoverdoser, men efter den sidste følte jeg også et lille lys i mørket. Jeg besluttede mig for at ændre mit liv 180 grader. I dag er jeg clean og stoppet med prostitution. Jeg har et værelse på et kvindeherberg og er under uddannelse. 

Hvorfor fortæller jeg min historie? 

Det er ikke et aktivt valg at være stofmisbruger, og det kan ske for alle! Jeg vil gerne have, at I forstår, hvor afhængig man kan blive af stoffer, konsekvenserne af misbrug og den håbløshed, skyld og skam, der følger med. Jeg fortæller min historie for at nedbryde fordommeJeg dedikerer min tur til nogle meget stærke kvinder, der virkelig har gjort en stor forskel og kæmpet for mit liv. 

Jan

#stofmisbrug #sexhandel#kriminalitet

INDRE BY

Jeg hedder Jan

Jeg er født på Nørrebro og har fra jeg var teenager til jeg var 44 år haft et liv præget af kriminalitet, misbrug, rockergrupper, anbringelser og fængselsophold. Det liv har jeg lagt bag mig og har i dag et flexjob og er guide i Gadens Stemmer.

Hvad fortæller jeg om

Min fortælling handler om et liv, hvor jeg som 13-14 årig droppede skolen og blev trækkerdreng og lagde grunden til et misbrug af blandt andet kokain. Senere blev jeg en del af et kriminelt miljø og medlem af flere rockergrupper.

Jeg fortæller om en opvækst, hvor min far pludselig rejste fra os, anbringelser på institution og hvordan jeg løj for mig selv og andre, om hvem jeg var. Jeg fortæller om at jeg selv fik en søn som 20-årig, som jeg først fik ordentlig kontakt med 9 år senere

Jeg fortæller også om mit vendepunkt, hvor jeg fandt ud af at jeg ikke hørte til i et miljø præget af misbrug og kriminalitet, og om hvordan det at fortælle og skrive om mit liv har hjulpet mig til at forstå det, jeg ikke før forstod.

Hvorfor fortæller jeg min historie?                                    

Jeg vil gerne fortælle min historie, så indsigten i min opvækst og mit liv, kan få andre til at forstå, at hvis man ikke accepterer fakta om sig selv, kan man nemt komme til at træffe dårlige beslutninger der leder en ind i en tilværelse, som jeg har haft.

Mick

#alkoholisme 
#psykiatriskdiagnose
#kriminalitet

NØRREBRO

“Frygten skal ikke styre mit liv” 

Hej, jeg hedder Mick, jeg er i starten af 50’erne. Min opvækst var utryg og traumatisk, og jeg var meget overladt til mig selv og min følelsesmæssige smerte.  

Hvad fortæller jeg om på turen? 

Min historie handler om barndommens sår på sjælen, alkoholmisbrug og indbrud fra jeg var ni år, invaliderende psykisk sygdom og alligevel at komme ud på den anden side og skabe et værdifuldt liv, hvor mange andre bliver hjulpet. Udover det er jeg en lidt skør, men sympatisk og kærlig, kugle.Vi besøger min Barndommens Gade på Nørrebro og slutter der, hvor mit liv tog en altafgørende positiv drejning. Da jeg i en voksen alder fik diagnosen bipolar (manio-depressiv), faldt mange brikker på plads, og det hjalp mig til at komme videre. 

Hvorfor fortæller jeg min historie? 

Hvis jeg kan bidrage til, at nogen får et kærligere liv, er jeg en glad mand. Frygten for andres fordømmelse fylder meget hos mange: “Hvad tænker de andre, hvis…?” Sådan har jeg også haft det, men i dag nægter jeg at lade frygten styre mit liv. 

Dennis

#hjemløshed#stofmisbrug

NØRREBRO

Mit navn er Dennis, jeg er en ung mand i 30’erne og førtidspensionist.

På min tur vil I få en fortælling om mit liv. Jeg er nærmest vokset op på et sygehus, fordi jeg blev født med en masse voldsomme fysiske handicap – bl.a. en manglende endetarmsåbning og syv manglende diskosplader i ryggen. Når jeg ikke var på sygehus, boede jeg hjemme hos mine bedsteforældre, men jeg begyndte at stikke af hjemmefra og bo på gaden i en meget tidlig alder. Jeg tror, at jeg var 12 år første gang – men jeg blev tvunget hjem af politi og SSP. Omkring 14-15-årsalderen boede jeg ikke længere hjemme hos mine bedsteforældre. Gennem størstedelen af i mit liv har jeg haft et stofmisbrug, bl.a. hash og designerdrugs fx GHB og MDMA.

I dag er jeg clean og arbejder i beskyttet beskæftigelse. Jeg er politisk aktiv i både udsatterådet og i bestyrelsen i en brugerforening for kommunens to væresteder, og i perioder er jeg også på kursus for at opkvalificere mig selv ift. mit arbejde med smede/svejsejob.

Nu skal noget af min tid også gå med at være guide hos Gadens Stemmer! Mit formål med at fortælle min historie er at lave forebyggende arbejde, så andre ikke ender i en lignende situation. Vi ses derude!

Esbjerg

Isa

#hjemløshed#stofmisbrug
#kriminalitet

Esbjerg

Jeg hedder Isa.

Jeg er født i Tyrkiet, men flyttede til Danmark da jeg var 9 år. Jeg har været hjemløs misbruger og kriminel men, lever i dag som clean med fast arbejde på Nordsøen.

Hvad fortæller jeg om

Min fortælling handler om et kaotisk liv med masser af nederlag og nedture – og om hvordan det er at komme fra en kultur til en helt anden.

Jeg fortæller om en urolig opvækst i indre kbh med kriminalitet og massivt misbrug – og om julemærkehjem, døgnbehandling og fængsel.

Jeg fortæller også om hvordan det er at blive clean, få arbejde og leve uden kriminalitet, og om udfordringerne i at forblive på den rigtige vej.

Hvorfor fortæller jeg min historie?

Jeg vil gerne fortælle min historie, så andre kan få et indblik i hvordan det er at leve som udsat misbruger og den kamp det er at komme ud af det. Ved at fortælle om mit liv, minder jeg mig selv om, at jeg altid kun er en dårlig beslutning fra et liv på kanten.

Jeg håber jeg kan skræmme nogen til at vælge stoffer og ballade fra. Samtidig håber jeg at det kan give en forståelse for hvor stressende det er at leve som misbruger.

VEJLE

Henrik

#hjemløshed#stofmisbrug

VEJLE

Jeg er i 50’erne og stod på gaden for første gang allerede som 14-årig. Jeg er opvokset ved mine bedsteforældre, men blev smidt ud, da min bedstemor døde, og der kom en ny kvinde i huset, som det ikke lige fungerede med. Jeg kom i stedet ud at sejle og fik senere med god hjælp fra Kolding Kommune en uddannelse og senere job på Vejle Havn. Et smadret knæ satte en stoppe for arbejdet og blev begyndelsen til en nedtur af de helt store, hvor stofferne var det, der styrede mit liv. Først de lægeordinerede smertestillede, men da lægen ikke længere ville udskrive dem, og afhængigheden var der endnu, så fortsatte misbruget på samfundets skyggeside.
 

Heldigvis er det nu lykkes for mig at kvitte stofferne, og jeg har været stoffri i to år. Nu går energien med at tale de hjemløses sag som næstformand i de hjemløses landsorganisation SAND og som næstformand i Vejle Udsatteråd. Og nu er jeg også guide på byvandringer i Vejle for Gadens Stemmer.

Gert

#stofmisbrug #hjemløshed #kriminalitet

VEJLE

Jeg var et barn der faldt udenfor de sociale rammer, som blev misforstået som teenager og som voksen flygtede i stofferne.

HVAD FORTÆLLER JEG OM:

Hej, jeg hedder Gert. Jeg har været misbruger i ca. 22 år af mit liv her i Vejle. Jeg har levet et hårdt liv fra barnsben, først nu ser jeg lyset til en fremtid. 

Jeg vil tage jer med på en tur rundt i miljøet, hvor jeg havde mit liv med stoffer og venner. Hvor jeg opholdt mig, tog dem, skaffede dem og til sidst var ved at dø af dem. 

Jeg er vokset op i Vejle med min store broder. Han var hård ved mig både fysisk og psykisk. Allerede fra børnehaven var jeg anderledes. Jeg blev mobbet voldsomt på daglig basis og det blev kun værre i skolen. Jeg voksede op i kampen med min store broder, sociale problemer og omsorgssvigt fra systemet og med mange psykiske problemer fra tidligt i min opvækst. Jeg har altid følt mig lidt anderledes udenfor det normale liv, det førte mig til en flugt ind i stofferne, kokain, heroin, hash, piller m.m. Jeg har brugt over 30 år af mit liv på stoffer. I januar 2021 trappede jeg ud af heroinbehandlingen til et bedre liv stort set uden stoffer. 

HVORFOR FORTÆLLER JEG MIN HISTORIE?

Jeg vil gerne give et indblik i hvordan det er at leve et liv i hårde vilkår, fra helt ung hvordan livet kan skride ned i et stort dybt hul. Stofferne kan koste alt økonomisk og familiemæssigt. Venner, kæreste og bolig forsvinder. Livet på stoffer og som hjemløs er ingen fest. Jeg knuste mit liv og det ønsker jeg absolut ikke sker for andre, så vogt jer unge som gamle. Det kan ske for alle. Jeg ønsker ikke det sker for min værste fjende.

MEMENTO MORI (Husk du skal dø)

FAXE

Dennis

#hjemløshed#stofmisbrug

FAXE

Mit navn er Dennis, jeg er en ung mand i 30’erne og førtidspensionist.

På min tur vil I få en fortælling om mit liv. Jeg er nærmest vokset op på et sygehus, fordi jeg blev født med en masse voldsomme fysiske handicap – bl.a. en manglende endetarmsåbning og syv manglende diskosplader i ryggen. Når jeg ikke var på sygehus, boede jeg hjemme hos mine bedsteforældre, men jeg begyndte at stikke af hjemmefra og bo på gaden i en meget tidlig alder. Jeg tror, at jeg var 12 år første gang – men jeg blev tvunget hjem af politi og SSP. Omkring 14-15-årsalderen boede jeg ikke længere hjemme hos mine bedsteforældre. Gennem størstedelen af i mit liv har jeg haft et stofmisbrug, bl.a. hash og designerdrugs fx GHB og MDMA.

I dag er jeg clean og arbejder i beskyttet beskæftigelse. Jeg er politisk aktiv i både udsatterådet og i bestyrelsen i en brugerforening for kommunens to væresteder, og i perioder er jeg også på kursus for at opkvalificere mig selv ift. mit arbejde med smede/svejsejob.

Nu skal noget af min tid også gå med at være guide hos Gadens Stemmer! Mit formål med at fortælle min historie er at lave forebyggende arbejde, så andre ikke ender i en lignende situation. Vi ses derude!

Varny

#psykiatriskdiagnose

FAXE

Hej jeg hedder Varny. Jeg er i midten af 50’erne. Jeg er opvokset i Nordsjælland. Vi var en søskendeflok på fem drenge, hvor jeg er den anden yngste. Jeg var klart den” raske dreng” i familien med et stort aktivitetsniveau. Jeg havde en normal skolegang, men blev i en meget ung alder (6. Klasse) bekendt med arbejdslivet og opdagede, at det gav mig ro. 

På min tur vil du høre meget mere om min barndom, ungdom, uddannelse, forlist ægteskab og skilsmisse. Samtidig vil jeg fortælle, hvordan et meget succesfuldt arbejdsliv tager overhånd og ender med en tur gennem psykiatrimøllens udfordringer. Det var indlæggelse, anerkendelse af egen situation og oplevelsen af pludselig at være socialt udsat og ensom. 

Du vil på turen også høre om vejen tilbage til livet igen – på en ny og helt anderledes måd

Sus

#psykiatriskdiagnose

HASLEV

Mit navn er Sus. Jeg er vokset op i det, som udefra lignede en kernefamilie, hvor alt så perfekt ud. Men det var en familie med psykisk terror og en flyvetur gennem luften af og til. Jeg blev alt for tidligt voksen: Som 10-årig skulle jeg passe på min lillebror, når vi var alene hjemme om aften. 

Min far kørte på mig og rigtig meget på min mor – han kørte hende helt ned i depressioner, og han tvang hende til at arbejde konstant. Jeg manglede min mor på mange måder i min opvækst. Mit voksne liv har været præget af min barndom, og jeg har fået forskellige psykiatriske diagnoser: Bipolar, borderline og OCD.

Jeg har været grimme ting igennem og budt min mand meget: Lige fra diverse indlæggelser på psykiatriske afdelinger, selvskade og anbringelse af vores børn. Jeg står i dag på den anden side og har det psykisk godt. Jeg har været stabil siden 2015, og jeg synes, at det er en god og lykkelig afslutning på en hård tid.